Pakistaans meisje Malala voor het eerst weer naar school

Malala Yousafzai wordt door haar vader Ziauddin naar school gebracht vandaag. Foto AP / Malala Press Office

Het Pakistaanse tienermeisje Malala Yousufzai, dat vorig jaar door de Taliban in haar hoofd werd geschoten, is vandaag voor het eerst sinds ze werd aangevallen weer naar school gegaan. Ze gaat naar de Edgbaston High School for Girls in Birmingham, aldus een woordvoerder.

De 15-jarige Malala, die zich in Pakistan sterk maakte voor onderwijs voor meisjes, werd na de aanval van de Taliban in oktober naar Groot-Brittannië overgebracht voor behandeling. De Taliban zeiden het op haar te hebben gemunt omdat ze ‘westerse denkbeelden’ uitdraagt.

In februari werd Malala uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens haar artsen herstelt ze voorspoedig. In een verklaring zei Malala blij te zijn om weer naar school te gaan en dat ze wil “dat alle meisjes deze fundamentele keuze hebben”, iets wat ze ook al zei in haar eerste videoboodschap.

    • Anouk Eigenraam