Griekse mythe met bloed

Spelen // Game God of War Ascension Santa Monica Studio Sony, Voor Playstation 3 59,99 **

Kratos is ongetwijfeld de kwaadst kijkende gameheld. Sinds de eerste God of War in 2005 zakken zijn mondhoeken elk deel verder naar beneden. De Griekse halfgod heeft het ook niet gemakkelijk: gemarteld, gezin vermoord. Toch zou je wensen dat hij dit eens ‘een plekje’ gaf. Nu gaan we terug in de tijd, tot vóór deel 1, maar niet ver genoeg om een andere kant van Kratos te tonen. Uit deze proloog blijkt enkel dat hij al chagrijnig was vóór hij chagrijnig werd. De kwellingen in dit mythologische vechtspel worden zelfs vaker naar geweld vertaald dan voorheen. Dat betekent minder tekst en context, meer bloed. Verbeteringen aan het vechten én een nieuwe multiplayerstand mogen speltechnisch verdieping bieden, de narratieve kaalslag verdwijnt er niet mee.

    • Rogier Kahlmann