Grappig junkenleven

Gaan /./ Cabaret Javier Guzman Delirium II Tournee t/m 17/6 Inl: javierguzman.nl ***

Hij is graatmager, ziet er woest ongeschoren uit. Javier Guzman doet er alles aan om het beeld op te roepen van de junk die hij een jaar lang was. Zo spint hij een uitgekookte show rond zijn cocaïneverslaving. Bijna documentair tekent hij tot in het ranzigste detail hoe hij voor anderhalve ton („een klein appartement”) wegsnoof. Hoe groot de stress is als je dealer atv opneemt, hoe vies zijn huis werd omdat hij overal zijn bloedende neus in snoot en hoe lastig het is om elke dag je drugs te regelen. Hij kan perfect uitleggen wat waanzin is. Slechts terloops stipt hij aan dat zijn vader zelfmoord pleegde en ook alcoholist was. Dat is een gemis, want zonder introspectie is zijn biecht vrij rechttoe-rechtaan. Guzman slaagt er wel in het grappig te houden.

    • Ron Rijghard