Gemaskerde jongeren overvallen trein bij Parijs

In het Franse Grigny een voorstad van Parijs, is een passagierstrein overvallen. Twintig tot dertig gemaskerde jongeren gingen een trein binnen die op het station stond te wachten. In een paar minuten tijd beroofden ze passagiers van hun geld, computers en telefoons. Daarbij gebruikten ze traangas.

In het Franse Grigny, een voorstad van Parijs, is een passagierstrein overvallen. Twintig tot dertig gemaskerde jongeren gingen een trein binnen die op het station stond te wachten. In een paar minuten tijd beroofden ze passagiers van hun geld, computers en telefoons. Daarbij gebruikten ze traangas.

De overval vond zaterdagavond rond 22 uur al plaats, maar is pas vandaag bekendgemaakt. De Franse politie stelt een onderzoek in. Voor zover bekend zijn er nog geen verdachten aangehouden. Het is de derde keer binnen een week dat er sprake is van een voorval bij het RER-station.

Een getuige, die samen met vrienden werd aangevallen, sprak met de Franse krant Le Parisien en beschrijft wat er gebeurde:

“We keerden terug naar Parijs om vervolgens naar Evry te gaan. Bij aankomst op het station van Grigny hoorden we een geluid en was er een hoop commotie op het perron. Waarschijnlijk was het paniek die veroorzaakt werd door de gemaskerde mannen. Toen de deuren van de trein zich openden, trok een van de mannen aan de noodrem om de trein te stoppen. Daarna ging alles heel snel. Het was net een film.”

De jongen vertelt verder hoe een vriend van hem een klap kreeg voor ze bespoten werden met traangas. Een oude man verderop in de trein was volgens hem aan het huilen. Het hele voorval duurde nog geen tien minuten. “Iedereen was bang om te vertrekken, niemand wist of ze weg waren of niet.”


Grotere kaart weergeven

    • Frank Huiskamp