Drones // Vliegtuigjes Nederlandse leger aan de grond

Defensie heeft besloten drones van het type Raven uit de lucht te halen. Ze hebben een structureel mankement aan de staart. Dat leidde tot ‘rond de vijf’ neergestorte vliegtuigen van het type Raven in de laatste weken van januari en de eerste weken van februari, aldus een woordvoerder. De onbemande vliegtuigen worden ingezet om vanuit de lucht gebied in beeld te brengen. De drones hebben met een lengte van 91 centimeter en een spanwijdte van 1 meter 37.

Of de onbetrouwbare Ravens nog boven de bebouwing gevlogen hebben, is onduidelijk. Het ministerie wil niet meer kwijt dan dat de reserveonderdelen om de staarten te repareren inmiddels binnen zijn, en ze nu boven oefenterrein van defensie vliegen. De Ravens die defensie in Kunduz gebruikt, hebben geen staartproblemen en blijven in gebruik.nrc