Bomaanslagen // Doden in Somalië en Nigeria

TOPSHOTS A Somali woman reacts on March 18, 2013 near the site of a car bomb in central Mogadishu. At least eight people were killed on March 18 by a car bomb in central Mogadishu in one of the bloodiest attacks in the war-ravaged capital in recent months, police said. AFP PHOTO/Mohamed Abdiwahab AFP

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn gisteren zeker tien doden gevallen door een zelfmoordaanslag. Doelwit was een auto van een hoge veiligheidsofficier, maar op het laatste moment kwam een passerende minibus voorbij die de klap van de ontploffing opving. Een groep gelinkt aan Al Qaeda heeft de aanslag opgeëist. Bij een bomaanslag op een busstation in Nigeria werden op dezelfde dag 25 mensen gedood. De aanslag was in Kano, een stad in het noorden. Voor de aanslag in Nigeria is nog geen verantwoordelijkheid genomen. Reuters