25.000 euro voor gouden tip aanslag Waalre

Justitie looft een beloning van 25.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre vorig jaar juli. Dat meldt de politie. Het OM hoopt daarmee mensen die meer weten van de zaak over de streep te trekken om toch contact met de politie op te nemen.

De restanten van het stadhuis in Waalre. Foto ANP/ Koen van Weel

Justitie looft een beloning van 25.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre vorig jaar juli. Het OM hoopt daarmee mensen die meer weten van de zaak over de streep te trekken om toch contact met de politie op te nemen.

Bij de aanslag op 18 juli werden twee auto’s tegen het gemeentehuis aangezet en vervolgens in brand gestoken. Het gebouw ging in vlammen op. Eerder dit jaar werden twee mannen aangehouden, van wie gedacht werd dat ze betrokken waren bij de aanslag. Deze werden niet veel later weer vrijgelaten.

Het OM liet in oktober in eerste instantie weten dat het moeilijk was bewijs rond de verdachten rond te krijgen. De daders zijn onherkenbaar op de camerabeelden vanwege een vermomming. Volgens de inwoners van Waalre zouden woonwagenbewoners achter de aanslag zitten. Op de beelden van de aanslag was te zien hoe twee mannen jerrycans vulden in de achterbak van een auto. De auto was afkomstig uit een woonwagenkamp nabij Den Bosch.

    • Frank Huiskamp