Wandelen door de metrotunnels

NOVUM15:WANDELEN ONDER DE DAM IN NIEUWE METROTUNNEL :AMSTERDAM;17MAR2013-Onder de Dam wandelen in de nieuwe metrotunnel van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn. Het kon zondag eenmalig voor belangstellenden.De groep wandelaars daalde eerst 25 meter af in de bouwput van de Noord-Zuidlijn ondergronds passeerden ze de Beurs van Berlage, De Bijenkorf en de Dam. De ondergrondse wandeling van 800 meter eindigde bij de bouwput van het toekomstige metrostation Rokin. Novum/pvdm/str.Piet van der Meer
NOVUM15:WANDELEN ONDER DE DAM IN NIEUWE METROTUNNEL :AMSTERDAM;17MAR2013-Onder de Dam wandelen in de nieuwe metrotunnel van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn. Het kon zondag eenmalig voor belangstellenden.De groep wandelaars daalde eerst 25 meter af in de bouwput van de Noord-Zuidlijn ondergronds passeerden ze de Beurs van Berlage, De Bijenkorf en de Dam. De ondergrondse wandeling van 800 meter eindigde bij de bouwput van het toekomstige metrostation Rokin. Novum/pvdm/str.Piet van der Meer Novum PIET VAN DER MEER

Noord-Zuidlijn

Precies duizend mensen liepen gisteren in Amsterdam van het Centraal Station naar het Rokin op 25 meter diepte: 800 meter van de nieuwe metrotunnel van de Noord-Zuidlijn was een dag opengesteld voor het publiek. De metro, die in 2017 zal gaan rijden, zal straks minder dan een minuut over dit stukje doen. Vanwege de beperkte ruimte in de tunnel en op de bouwplaatsen was er slechts plaats voor duizend mensen. Daarom staat er voor de zomer een volgende wandeling op de planning. Dan onder het IJ door.