Uitgelicht

Film

La femme d’à côté (François Truffaut, 1981, F). Smaakvol gestileerd melodrama met thrillerelementen. Bernard Coudray (Gérard Depardieu) woont in Grenoble en is gelukkig getrouwd. Op een dag trekken nieuwe buren in het huis aan de overkant. De vrouw van het pas getrouwde stel, Mathilde Bauchard (Fanny Ardant), was ooit de liefde van zijn leven. En aan het verleden valt niet te ontsnappen. De redeloze verliefdheid van vroeger vlamt weer hoog op, met alle gevolgen van dien.Arte, 20.15-21.55u.

Ciske de Rat (Guido Pieters, 1984, NL). Effectieve verfilming van Piet Bakkers beroemde roman laat innemend Amsterdams schoffie Cis Vrijmoeth in de jaren dertig in conflict komen met onredelijke autoriteiten en per ongeluk zijn moeder vermoorden. Maakte van Danny de Munk een bekende Nederlander. RTL8, 20.30-22.45u.

Mr. & Mrs. Smith (Doug Liman, 2005, VS). Angelina Jolie en Brad Pitt spelen een echtpaar dat pas ontdekt dat ze allebei huurmoordenaar zijn, wanneer ze op pad zijn om dezelfde man te vermoorden. Jolie en Pitt doen geen moeite om te acteren. Pitt schiet een pistool leeg, zegt iets of doet een dansje. SBS6, 20.30-22.30u.

Informatief

De Urker vissers. Start van tiendelige realityserie over de vissersfamilie Kramer. De broers Jacob en Klaas zitten door de week op hun schip, op zondag gaan ze twee keer naar de kerk. Daarnaast zien we het leven aan de wal, waar hun vrouwen de boel runnen. Ned.1, 19.25-20.00u.

RamBam. Magazine over onrecht. Youp van ’t Hek werkt mee aan een undercoveractie tegen websites die concert- en theaterkaarten opkopen en met winst doorverkopen. Ned.3, 21.55-22.30u.

De bal is rond. Mascha en Manfred Poppenk filmden een half jaar bij een voetbalteam van probleemjongeren bij FC Assen. Documentaire bedoelt bloot te leggen wat de (on)mogelijkheden zijn van werkeloze probleemjongeren en hoe ze vastlopen. Ned.2, 23.05-00.10u.

Panorama: The Spies Who Fooled The World. Bij de tiende verjaardag van de inval in Irak wordt teruggeblikt op de verzinsels die door Downing Street en het Witte Huis werden aangevoerd ter rechtvaardiging van de invasie. Peter Taylor praat met enkele verantwoordelijken en beschrijft hoe informatie van twee hooggeplaatste bronnen uit de omgeving van Saddam Hussein over het niet bestaan van massavernietigingswapens onder tafel verdween. BBC 1, 23.35-00.35u.

Radio

Radiotheater: Emma’s Feest. Radiobewerking in 10 delen van het toneelstuk van Flip Broekman, een tragikomedie die hij schreef voor Ingeborg Elsevier en Bram van der Vlugt. Met dezelfde acteurs de komende 2 weken elke werkdag hier op hetzelfde uur. Radio 1, 00.45-01.00u.