Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Onderwijs

‘Stille getuigen van de geschiedenis’

Vandaag kwam minister van Cultuur Jet Bussemaker met een lijst van 89 potentiële monumenten die mogelijk rijksmonumenten worden. Volgens Bussemaker dienen de monumenten als ‘stille getuigen’ van geschiedenis. "Monumenten zijn niet alleen in bouwkundig of artistiek opzicht van grote waarde, ze zijn ook verbonden met periodes uit onze geschiedenis en met onze persoonlijke herinnering en verhalen daarover," aldus Bussemaker. Naar verwachting komt de minister dit najaar met de definitieve lijst nieuwe rijksmonumenten.
De AKU Fontein in Arnhem.
Monumenten.nl
Aula van de Universiteit Tilburg
Monumenten.nl
Christus Koningkerk in Heerlen
Monumenten.nl
Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam
Monumenten.nl
De Europahal van de RAI in Amsterdam
Monumenten.nl
Auditorium begraafplaats Duinhof, Driehuis
Monumenten.nl
Zeelandbrug, Zierikzee/Colijnsplaat
Monumenten.nl
De Aula en collegebouw van de TU Delft
Monumenten.nl
Het Stuwcomplex in Hagestein.
Monumenten.nl
Woonhuis van Slobbe in Heerlen.
Monumenten.nl
Kantoor en het woonhuis van Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Monumenten.nl
Het Raadhuis in Hengelo.
Monumenten.nl
Het Evoluon in Eindhoven.
Monumenten.nl