Salinero met pensioen, Anky door op Upido

Salinero is met pensioen. Het paard waarmee amazone Anky van Grunsven tijdens de Olympische Spelen van 2004 (Athene) en 2008 (Beijing) de gouden medaille won op het onderdeel dressuur, nam zaterdag tijdens Indoor Brabant afscheid van het Nederlandse publiek.

Salinero voegt zich nu in de wei op de boerderij van Anky van Grunsven in Erp naast Bonfire, het andere succespaard van de Nederlandse amazone. Bonfire won met Anky van Grunsven goud tijdens de Spelen van 2000 in Sydney en nam in 2002 afscheid. Salinero reed zijn laatste officiële wedstrijd al tijdens de Olympische Spelen van vorig jaar in Londen. Daar eindigde de combinatie op de zesde plaats.

Een geëmotioneerde Van Grunsven sloot haar laatste kür met Salinero af met de woorden „Sali bedankt.” Van Grunsven benadrukte dat het alleen voor Salinero een afscheid was. In deze krant liet de amazone vorige week weten met haar nieuwe paard Upido de Spelen van 2016 te willen halen. Dat zou haar laatste wedstrijd moeten worden.