Regen of sneeuw

Het wordt opnieuw kouder. Vooral in de nachten gaan we dat merken deze week. Maar ook overdag schommelen de temperaturen onder het langjarig gemiddelde dat momenteel 10 graden bedraagt. Verder is het wisselvallig met vrij grote kans op (wat) winterse neerslag.

In de nacht naar dinsdag schommelen de temperaturen rond het vriespunt met hier of daar, vooral in gebieden met opklaringen, 1 of 2 graden vorst. Maar verder komt veel bewolking voor en valt verspreid in het land wat regen of sneeuw. Het kan mede daarom plaatselijk glad zijn. Dinsdag overdag ligt er een lagedrukgebied boven onze omgeving. Daardoor valt, vooral in de zuidelijke helft van het land, regen mogelijk vermengd met natte sneeuw. In de noordelijke helft lijkt het overwegend droog, maar wel bewolkt te zijn. Met een zwakke tot matige veranderlijke wind wordt het ’s middags tussen 1 a 2 graden op de Waddeneilanden en 7 of 8 graden in het zuiden.

Woensdag breekt de zon af en toe door, maar in het zuiden blijft het waarschijnlijk bewolkt met nog wat regen of (smeltende) sneeuw. Na een nacht met op veel plekken lichte vorst wordt het woensdagmiddag 2 tot 5 graden in het noorden en 5 tot 7 graden in de rest van het land.

Dit alles is natuurlijk geen fraaie start van de astronomische lente die iets na het middaguur begint. Ook donderdag en vrijdag blijft het (te) koud voor de tijd van het jaar met nachtelijke vorst.