over de haag

Warm bad voor Geert

De ‘verzetstoer’ van PVV-leider Geert Wilders is begonnen. Zaterdag was hij op de markt in Spijkenisse om steun te zoeken tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet-Rutte. „Het was hartstikke leuk, een warm bad, een geweldig begin eigenlijk”, zei Wilders tegen persbureau ANP. De komende maanden gaat de PVV-leider door met zijn verzetstoer, zelfs als de Tweede Kamer vergadert. Alleen de stemmingen laat Wilders niet schieten. Al die moties van wantrouwen van de PVV kunnen immers niet zonder zijn steun.

Even wachten Ivo

Wie Yvo Opstelten zegt, zegt ‘gewoon keihard aanpakken’. De minister van Veiligheid en Justitie (VVD) begon er mee in zijn tijd als burgemeester van Rotterdam, toen hij het zero tolerance-beleid afkeek van New York. „In Rotterdam stoppen we voortaan voor het rode voetgangerslicht”, zei hij destijds. Doe hij dat nog steeds, wilden verslaggevers van het Financieele Dagblad weten die hem interviewden. Ja hoor, zegt de bewindsman. „Ook al kost het me vaak moeite om de mensen om me heen hetzelfde te laten doen omdat er op het eerste gezicht geen aanleiding voor is. Maar mijn vrouw en ik stoppen.”

Hoera voor 50Plus

Nog even en de onderzoeken van Maurice de Hond kunnen voor 50Plus niet positiever. Ook gisteren verscheen een juichend persbericht van de club van Jan Nagel en Henk Krol. Bijna een derde van alle kiezers kan zich voorstellen in de toekomst 50Plus te gaan stemmen. Bij de kiezers boven de vijftig is dat de helft. Om die reden liggen er wel twintig tot dertig zetels in het verschiet. Meer goed nieuws: van alle kiezers vindt 62 procent het goed dat er een speciale partij is voor mensen boven de vijftig. En onder de kiezers van 50Plus? Maar liefst 100 procent! Op naar de 120.