Mooiweervoetballers

Ajax won de lastige uitwedstrijd van AZ met 3-2 en blijft koploper De ploeg speelde de afgelopen drie seizoenen 32 wedstrijden in de maanden maart, april en mei Daarvan werd slechts één verloren

Hoe langer het seizoen duurt, hoe beter Ajax gaat voetballen. Zo ging het de vorige twee seizoenen, toen Ajax kampioen werd, en zo lijkt het ook deze jaargang van de eredivisie te gaan. 32 wedstrijden speelde Ajax de afgelopen drie seizoenen in de maanden maart, april en mei. Daarvan won de ploeg er 31 en slechts één werd verloren. Alsof de lente en het mooie weer onvermoede krachten losmaakt bij de Ajacieden.

De mooiweervoetballers van Ajax, zoals voormalig trainer Marco van Basten zijn ploeg eens omschreef na een nederlaag in de wind en regen tegen Heerenveen, wonnen zondag de traditioneel lastige uitwedstrijd van AZ met 3-2. Daarmee maakte Ajax het zichzelf nog onnodig moeilijk. De ploeg van trainer Frank de Boer kwam vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Siem de Jong en Daley Blind, maar liet AZ tot tweemaal toe terugkomen. De 3-1 van Siem de Jong bleek uiteindelijk de winnende treffer. Door de zege blijft Ajax koploper in de eredivisie, met een punt voorsprong op PSV en Feyenoord.

De afgelopen twee seizoenen won Ajax de titel na een inhaalrace in de tweede seizoenshelft. Door de vele wisselingen die elk jaar plaatsvinden bij de club, kost het tijd de nieuwe spelers te laten wennen aan de aanvallende speelstijl die Ajax voor ogen staat. Die aanvalsmachine wil in het begin van het seizoen nog weleens haperen, maar de afgelopen jaren was het steeds zo dat de ploeg na de winterstop bijna geen wedstrijd meer verloor.

Ook nu lijkt Ajax moeilijk af te stoppen door de concurrentie. De ploeg blijft geduldig het geliefde combinatiespel spelen en wacht rustig af op de kansen die komen gaan. Met nog zeven duels te spelen moet Ajax nog op bezoek bij PSV, maar lijkt niemand bij de club zich zorgen te maken. Want na de winterstop is Ajax nu eenmaal onklopbaar.