Mist finesse op alle fronten

spelen // game Castlevania: Lords of shadow - mirror of fate mercurysteam, konami voor: Nintendo 3DS, 49,99 **

In de bijna drie decennia dat de Castlevania-serie het Dracula-verhaal speelbaar maakt, was er twee keer een geslaagde ‘reboot’. In 1997 met het non-lineaire puzzelavontuur Symphony of the Night, en in 2010 met het 3D-vechtspel Lord of Shadows. Die laatste werd voor het eerst ontwikkeld door een niet-Japanse studio: MercurySteam uit Spanje, dat ook deze versie maakte. De oorsprong zie je terug in de hoekige, Europese animatiestijl van de tussenfilmpjes. De kenmerkende elementen van beide versies werden gemixt; klinkt als de ideale Castlevania, maar Mirror of Fate mist op alle fronten de finesse van eerdere afleveringen. Dan kun je beter voor 5 euro het allereerste deel kopen, een bikkelmoeilijke klassieker uit 1986, sinds kort verkrijgbaar in de 3DS eShop.