Kortkolom sport

This picture taken on March 16, 2013 shows Giorgos Katidis (R) celebrating a goal with a Nazi salute during a Greek Superleague football game in Athens. Katidis on March 17, was banned for life from playing for Greece for having given a Nazi salute during a game. The Greek football federation unanimously decided the sanction following an extraordinary general meeting. AFP PHOTO / STR
This picture taken on March 16, 2013 shows Giorgos Katidis (R) celebrating a goal with a Nazi salute during a Greek Superleague football game in Athens. Katidis on March 17, was banned for life from playing for Greece for having given a Nazi salute during a game. The Greek football federation unanimously decided the sanction following an extraordinary general meeting. AFP PHOTO / STR AFP

Zeslandentoernooi: eindzege voor Wales

Cardiff. De rugbyers van Wales hebben zaterdag het zeslandentoernooi gewonnen. In het Millennium Stadium in Cardiff versloegen de Welshmen aartsrivaal Engeland met 30-3. Wales moest met minimaal acht punten verschil winnen om het toernooi net als vorig jaar te winnen. Wales begon aan het toernooi met een nederlaag tegen Ierland, maar won vervolgens van Frankrijk, Italië en Schotland. Eerder op de dag was Italië met 22-15 te sterk voor Ierland. Het toernooi werd zaterdagavond afgesloten met Frankrijk-Schotland: 23-16. (Novum)

Zuid-Koreaanse Kim wint WK kunstrijden

London. De Zuid-Koreaanse Kim Yu-na heeft zaterdag in het Canadese London haar tweede wereldtitel kunstrijden veroverd. De regerend olympisch kampioene was met 218,31 punten veel sterker dan haar concurrenten. De Italiaanse Carolina Kostner werd tweede, de Japanse Mao Asada derde. Meryl Davis en Charlie White uit de Verenigde Staten wonnen bij het ijsdansen voor de tweede keer de wereldtitel. De Canadezen Tessa Virtue en Scott Moir uit Canada wonnen zilver. De Italianen Anna Cappellini en Luca Lanotte behaalden brons. (Novum)

‘Levenslang’ Griekse speler na Hitlergroet

Athene. De Griekse voetballer Giorgos Katidis is levenslang verbannen uit alle nationale teams. De 20-jarige middenvelder van AEK Athene kreeg die straf opgelegd omdat hij zaterdag een treffer in een competitiewedstrijd vierde met een Hitlergroet. De Griekse voetbalbond noemde Katidis’ actie gisteren „een zware belediging aan alle slachtoffers van de nazi’s”. Katidis heeft intussen op televisie en op Twitter zijn excuses aangeboden, nadat een storm van kritiek was losgebarsten op sociale media. Hij claimde niet te weten wat het nazi-gebaar betekende. Katidis speelde nog nooit voor het nationale team. Wel is hij jeugdinternational geweest. Zijn club AEK en de Griekse competitie overwegen de speler ook te straffen. AEK kan ook gestraft worden door de bond. De harde supporterskern van AEK heeft geëist dat Katidis uit de selectie wordt gezet. (Novum)

Cadée voldoet aan WK-limiet met discus

Amsterdam. Discuswerper Erik Cadée heeft bij een toernooi Winter Throwing voldaan aan de limiet voor deelname aan de WK, deze zomer in Moskou. Hij gooide 64,38 meter, 38 centimeter boven de norm. (Novum)