kort

Schorsing

Griekse voetballer gestraft na nazigroet

De Griekse voetballer Giorgos Katidis is levenslang verbannen uit alle nationale teams. De twintigjarige middenvelder van AEK Athene kreeg die straf opgelegd omdat hij zaterdag een treffer in een competitiewedstrijd vierde met een nazigroet. De Griekse voetbalbond noemde Katidis’ actie gisteren „een zware belediging aan alle slachtoffers van de nazi’s”. Katidis heeft inmiddels op televisie en op Twitter zijn excuses aangeboden, nadat een storm van kritiek was losgebarsten op sociale media. Hij claimde niet te weten wat het nazigebaar betekende. Katidis speelde nog nooit voor het nationale team. Wel is hij jeugdinternational geweest. Ook zijn club AEK en de Griekse competitie overwegen de speler te straffen. De harde supporterskern van AEK heeft geëist dat Katidis uit de selectie wordt gezet. NRC