kort

Nederland, Den Bosch, 16-03-13 Laatste kur van Ankie van Grunsven en Salinero tijdens Indoor Brabant in de Brabanthallen. © Photo Merlin Daleman

Formule 1

Coureur Räikkönen wint GP van Australië

Amsterdam. - De Finse autocoureur Kimi Räikkönen heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe Formule 1-seizoen gewonnen. Op het circuit Albert Park in de Australische metropool Melbourne liet de coureur van renstal Lotus de Spanjaard Fernando Alonso (Ferarri) en de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) gisteren achter zich. De Nederlander Giedo van der Garden eindigde bij zijn Formule 1-debuut als laatste. NRC

Salinero

Anky neemt afscheid van succespaard

Amsterdam. - Salinero is met pensioen. Het paard waarmee amazone Anky van Grunsven tijdens de Olympische Spelen van 2004 en 2008 de gouden medaille won op het onderdeel dressuur, nam zaterdag tijdens Indoor Brabant afscheid van het Nederlandse publiek. Van Grunsven en Salinero reden hun laatste officiële wedstrijd al tijdens de Spelen van vorig jaar in Londen. Daar eindigde de combinatie als zesde. NRC

Rugby

Wales opnieuw winnaar six nations

Amsterdam. - De rugbyers van Wales hebben zaterdag het zeslandentoernooi gewonnen. In het Millenium Stadium in Cardiff versloegen de Welshmen aartsrivaal Engeland met 30-3. Wales moest met minimaal acht punten verschil winnen om het toernooi net als vorig jaar te winnen. Wales begon aan het toernooi met een nederlaag tegen Ierland, maar won vervolgens van Frankrijk, Italië en Schotland. Novum

WK kunstrijden

Zuid-Koreaanse Kim prolongeert titel

Amsterdam. - De Zuid-Koreaanse Yu-Na Kim heeft zaterdag in het Canadese London haar tweede wereldtitel kunstrijden veroverd. De Italiaanse Carolina Kostner werd tweede, de Japanse Mao Asada derde. Bij de koppels was de wereldtitel voor het Amerikaanse paar Meryl Davis en Charlie White. Zij werden, na 2011, voor de tweede keer wereldkampioen. Novum