Koningin wil boek Bernhard ‘liever niet’

De Bezige Bij heeft een boek over prins Bernhard dat niet uitgegeven mag worden. Dat bleek gisteren in het tv-programma Buitenhof. In 20 jaar tijd hebben prins Bernhard en oud-directeur/ uitgever Robbert Ammerlaan 160 gesprekken gevoerd die ooit hadden moeten leiden tot de memoires van prins Bernhard. Na zijn dood moest echter goedkeuring komen van

Prinses Juliana en prins Bernhard op 31 juli 1942

De Bezige Bij heeft een boek over prins Bernhard dat niet uitgegeven mag worden. Dat bleek gisteren in het tv-programma Buitenhof.

In 20 jaar tijd hebben prins Bernhard en oud-directeur/ uitgever Robbert Ammerlaan 160 gesprekken gevoerd die ooit hadden moeten leiden tot de memoires van prins Bernhard.

Na zijn dood moest echter goedkeuring komen van koningin Beatrix. Zij heeft aangegeven dat ze het boek ‘liever niet’ ziet verschijnen. De informatie zou té veel binnen het privédomein vallen.

In 1998 was er ook sprake van deze publicatie, er lag zelfs al een voltooid manuscript. Die is toen ook door Beatrix tegengehouden. Ammerlaan sprak de hoop uit dat Willem-Alexander straks als koning wel zijn toestemming geeft.

De RVD was niet beschikbaar voor commentaar.

    • een onzer redacteuren