Hoerenbuurt Alkmaar schoongeveegd

Mensenhandel

De grote actie tegen mensenhandel vrijdag in de rosse buurt van Alkmaar heeft geleid tot de arrestatie van twee mannen. Het gaat om een 27-jarige Roemeen en een 22-jarige Hongaar, die nu vastzitten op verdenking van mensenhandel. De gemeente, politie en justitie hebben 57 prostituees uit hun peeskamers gehaald en op het stadskantoor uitgebreid met ze gesproken. Geen van hen heeft aangifte gedaan. Wel leverden de gesprekken volgens het Landelijk Parket „veel bruikbare informatie” op. In de peeskamers of elders op de Alkmaarse Achterdam zijn geen wapens of drugs aangetroffen. Ook waren er geen minderjarigen onder de prostituees. De meesten hadden de Bulgaarse, Roemeense of Hongaarse nationaliteit. De vrouwen kregen de kamerhuur voor vrijdagavond terugbetaald. Gederfde inkomsten werden niet vergoed. Aan de actie deden in totaal vijfhonderd politieagenten, zedenrechercheurs, tolken en ambtenaren mee. NRC