Daar is de volgende bekentenis: Rolf Sørensen gebruikte epo

De Deense Rabobankrenner Rolf Sorensen hapt naar lucht na het winnen van de 38e Wielerronde van Nederland in 1998.
De Deense Rabobankrenner Rolf Sorensen hapt naar lucht na het winnen van de 38e Wielerronde van Nederland in 1998. Foto ANP / Jasper Juinen

Rolf Sørensen heeft tijdens zijn wielercarrière epo gebruikt. Dat heeft de Deen vandaag in een persverklaring laten weten. Sørensen was zestien jaar lang prof en reed tussen 1996 en 2000 voor Rabobank. Hij won onder meer de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en droeg de gele trui in de Tour de France.

Sørensen zegt geen ander excuus te hebben dan dat hij niet onder wilde doen voor zijn concurrenten.

“Ik had al veel eerder schoon schip moeten maken. Mijn bekentenis komt veel te laat. Ik verontschuldig me vooral tegenover de mensen die me al die tijd probeerden te verdedigen.”

De inmiddels 47-jarige Sørensen is de zoveelste in een lange rij oud-Raborenners die toegeeft epo te hebben gebruikt. In Denemarken blijken sowieso veel oud-profs af te willen rekenen met hun fouten uit het verleden. Onder anderen Bjarne Riis, Jesper Skibby, Brian Holm, Bo Hamburger en Michael Rasmussen gingen Sørensen voor.