Opinie

Beautycase

Aan het einde van mijn werkdag in het ziekenhuis, sta ik in de lift van de parkeergarage. Er stapt een keurig verzorgde vrouw in. Ze heeft een onberispelijk kapsel en houdt in haar ene hand een rolkoffer vast met een beautycase erbovenop gestapeld. In de andere hand bevindt zich een draagtas met een haarföhn. Ze

Aan het einde van mijn werkdag in het ziekenhuis, sta ik in de lift van de parkeergarage. Er stapt een keurig verzorgde vrouw in. Ze heeft een onberispelijk kapsel en houdt in haar ene hand een rolkoffer vast met een beautycase erbovenop gestapeld. In de andere hand bevindt zich een draagtas met een haarföhn.

Ze kijkt blij en maakt op mij een reislustige indruk. Ik open het gesprek en vraag: „Dat ziet er gezellig uit, gaat u op wintersport?”

Zij antwoordt: „Nee, ik ben mortuariummedewerker en werk op diverse locaties.”

Mieke Kerkhof