Als PEC Zwolle in Eredivisie blijft, wordt Ron Jans nieuwe trainer

Ron Jans tekent zijn contract bij PEC Zwolle met voorzitter Adriaan Visser (links) en technisch directeur Gerard Nijkamp (rechts).
Ron Jans tekent zijn contract bij PEC Zwolle met voorzitter Adriaan Visser (links) en technisch directeur Gerard Nijkamp (rechts). Foto ANP / Vincent Jannink

Ron Jans wordt de komende twee seizoenen trainer van PEC Zwolle. Dat meldt de Zwolse eredivisionist. Jans’ contract gaat alleen in als PEC zich handhaaft op het hoogste niveau, in juni. De club was al enige tijd in gesprek met de oud-trainer van FC Groningen, sc Heerenveen en Standaard Luik.

Het vorige jaar gepromoveerde PEC strijdt al het hele seizoen tegen degradatie. Dankzij de zege op Roda JC van vrijdag staan de Zwollenaren dertiende met 29 punten. Daarmee staat de club vier punten boven de degradatiestreep.

Als speler kwam de in Zwolle geboren Jans zes seizoenen uit voor PEC. In 157 officiële wedstrijden scoorde hij 44 keer. Later in zijn loopbaan kwam Jans nog uit voor FC Groningen, Roda JC, BVV Veendam en Mazda Sport in Japan.

Jan wordt de opvolger van Langeler

Jans volgt in Zwolle Art Langeler op die aan het einde van het seizoen vertrekt. Langeler is volgens veel media in beeld bij PSV. De Eindhovense club zou hem vast willen leggen als het nieuwe hoofd van de jeugdopleiding.

Voor voorzitter Adriaan Visser van de Zwolse club was Jans een van de belangrijkste namen om Langeler op te volgen:

“Wij betreuren het nog altijd dat Art vertrekt, maar hebben met Jans een waardig opvolger gevonden. Als club willen wij een volgende stap zetten.”