Willem II keihard onderuit bij NAC, profiteert niet van verlies VVV

NAC Breda heeft hekkensluiter Willem II vanmiddag in eigen huis een pak slaag gegeven: 4-0. Kees Luijckx, Mats Seuntjens, Elson Hooi en Danny Verbeek beslisten de lokale derby, dat de laatste twintig minuten het duel met drie goals naar zich toe trok. De ploeg van trainer Nebojsa Gudelj klimt naar 31 punten en plek elf.

Luijckx verzilverde de eerste de beste kans van de Brabantse derby. Doelman David Meul wist een kopbal niet goed te verwerken, waarna Luijckx attent was en er in de rebound 1-0 van maakte. Beide ploegen wisten vervolgens tot en met minuut zestig nauwelijks meer gevaarlijk te worden.

Een kleine twintig minuten voor tijd mikte Seuntjens dan toch raak. Na een hoekschop bleef de bal na een scrimmage in het vijfmetergebied liggen, waarop de 20-jarige aanvaller simpel kon binnentikken. Hooi besliste het duel zeven minuten later definitief door van dichtbij doelman Meul te verschalken: 3-0.

Tilburgers al 42 uitduels in Eredivisie niet gewonnen

Willem II schoot zichzelf vervolgens in de voet doordat aanvoerder Philipp Haastrup direct na de aftrap slordig balverlies leed. De geheel vrijstaande Danny Verbeek werd vervolgens ietwat gelukkig bereikt. De buitenspeler bleef rustig en zette de 4-0 op het scorebord.

Willem II won al 42 uitduels op rij niet in de Eredivisie. De ploeg blijft met 17 punten hekkensluiter. De poging dichterbij VVV Venlo te geraken, dat met 22 punten zeventiende staat, om directe degradatie te ontlopen eindigde dus in een drama. Gisteren verloor VVV van Heracles.

Het wedstrijdverslag is verzorgd door persdienst Novum.

    • Jules Seegers