Terugkijken: alles wat Milaan-San Remo (doorgaans) zo mooi maakt

Na een lange winter begint de lente pas echt wanneer de renners van start gaan in de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo. Niet vandaag. De Primavera (lente) is helaas ver te zoeken. Sneeuw en kou is waar de renners mee geconfronteerd worden. Eerder deze week toonde Wilfried de Jong in een special van Holland Sport wat deze klassieker zo mooi maakt.

Op zoek naar het karakter van de Italiaanse koers, spreekt Wilfried de Jong op de slotklim, de Poggio, met de laatste Italiaanse winnaar van la Primavera; Filippo Pozzato. Over de hormonale veranderingen en schaars geklede vrouwen in de lente. Mark Cavendish, die de klassieker in 2009 won, vergelijkt de koers met een opera met een aanzwellend crescendo.

Verder spreekt De Jong met oud-renner Loretto Petrucci en rondemiss Valentina Recanati. Over de zenuwslopende koers naar de bloemenrivièra, de zon en de zee.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Marije Willems