Schietpartij Amsterdam was liquidatie, denkt de politie

De schietpartij gisteravond in het Amsterdamse Slotervaart was een afrekening in het criminele circuit. Daar gaat de politie van uit.

Bij het schietincident in de Comeniusstraat kwam de 21-jarige Rida B. om het leven. Het slachtoffer stond op de Nationale Opsporingslijst en er is veelvuldig aandacht aan hem besteed in meerdere opsporingsprogramma’s. Hij werd verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval in Leiden waarbij geschoten was op een juwelier en politiemensen.

Rond tien over elf vielen er veel schoten in de Comeniusstraat. Het slachtoffer werd meerdere malen van dichtbij getroffen. Een reanimatie had geen resultaat meer. De omgeving werd onmiddellijk afgezet en in de directe omgeving werd een zoektocht gehouden naar de dader of daders.

Aangezien het lijkt te gaan om een liquidatie werd een Team Grootschalige Opsporing op deze zaak gezet.

    • Marije Willems