Oud-staatssecretaris Jan van Houwelingen (73) overleden

Voormalig minister en D66-leider Hans van Mierlo met zijn staatssecretarissen Jan van Houwelingen (rechts) en Bram Stemerdink.

Oud-staatssecretaris van Defensie Jan van Houwelingen (CDA) is vanochtend op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten aan het CDA, bevestigt een partijwoordvoerder aan Novum. Hij was al langere tijd ziek.

Van Houwelingen was een groot deel van de jaren tachtig staatssecretaris van Defensie. Eerst onder premier Dries van Agt en later vervulde hij die functie in twee kabinetten onder leiding van Ruud Lubbers. Hij kwam in 1971 in de Tweede Kamer voor de Anti-Revolutionaire Partij (ARP), die later opging in het CDA. Ook na zijn staatssecretariaat was hij Kamerlid.

De gereformeerde politicus was burgemeester van Haarlemmermeer van 1994 tot 2003, waarna hij met pensioen ging.

    • Marije Willems