Minder treinen Den Bosch door plaatsing brug over zeven sporen

Het eerste deel van de brug over de zeven sporen bij het station van Den Bosch.

Over het spoor bij Den Bosch wordt vandaag een deel van de kolossale Ponte Palazzo, een nieuwe fiets- en voetgangersbrug, geplaatst. Op de brug wordt later een verhoogd park aangelegd. Door de werkzaamheden ligt een deel van het treinverkeer rond Den Bosch stil.

Rond 06.00 uur begonnen bouwvakkers met de hijswerkzaamheden van de stalen brug. Het gaat om een 57 meter lang brugdeel dat over zeven sporen wordt geplaatst. Het deel weegt in totaal vierhonderdduizend kilo. De werkzaamheden zijn live via een webcam van ProRail te volgen.

Om de brug op de pijlers terecht te laten komen is een kraan ingezet met een draagvermogen van zevenhonderd ton. De Ponte Palazzo wordt in totaal 250 meter lang.

De werkzaamheden duren nog tot morgenochtend. Treinreizigers richting Tilburg, Eindhoven en Boxtel kunnen gebruik maken van bussen. De extra reistijd bedraagt ruim een halfuur.

    • Jules Seegers