Hollande meldt overlijden van vijfde Franse militair in Mali

Franse militairen op patrouille in het noorden van Mali waar de strijd zich, na een vlotte opmars, al enige weken afspeelt. Foto AP / Arnaud Roine

De Franse regering heeft bevestigd dat een vijfde militair van de Franse strijdkrachten in Mali is omgekomen. Het gaat om een marinierskorporaal van het infanterieregiment.

François Hollande gaf in zijn verklaring geen details, behalve dat de militair sneuvelde tijdens een missie. Frankrijk is al negen weken betrokken bij een missie tegen islamitische rebellen in Mali. De opmars die de eerste weken kenmerkte is inmiddels gestuit.

De Franse president beweert dat de strijd tegen de islamitische militanten zich in “de laatste, meest delicate” fase bevindt. Vorige maand lieten diplomaten weten dat de Franse troepen zich niet eerder dan juli zullen terugtrekken uit Mali.

    • Jules Seegers