De professor, het fotomodel en een koffer vol problemen

Iedereen ziet de problemen van ver aankomen, behalve de professor zelf. De 68-jarige wetenschapper Paul Frampton wordt na contact via een internetdatingsite verliefd op een fotomodel. Hij vliegt op haar verzoek naar Zuid-Amerika om de liefde te bezegelen, maar daar eenmaal aangekomen blijkt ze plotsklaps naar België te zijn gevlogen voor een fotoshoot. Ze vraagt hem of hij ook naar België komt en of hij dan gelijk de koffer wil meenemen die ze vergeten is.

Frampton belandt in een Zuid-Amerikaanse cel wegens poging tot drugssmokkel. Hoe kan het dat een geniale wetenschapper in zo’n doorzichtige truc stapt, vraagt The New York Times zich af.

“How Frampton ended up in Devoto appears at first to be a classic tale: a brilliant man of science gets into trouble as soon as he tries to navigate the real world. Since his arrest, he has certainly cultivated this notion, burnishing his wacky-scientist profile with lines like “That’s my naïveté” and “My mind works in a strange way.”

Of is Frampton toch niet zo onschuldig als hij doet voorkomen?

Lees het hele verhaal van Maxine Swann bij The New York Times (5.678 woorden ongeveer 26 minuten minuten leestijd).

    • Lex Boon