Begin twintig, maar al vijf jaar lang een kluizenaar

Foto sxc.hu

Hij is autistisch, bang voor de wereld en de mensen. Dus blijft hij binnen, soms een half jaar zonder ook maar een voet buiten de deur te zetten. En zo gaat het al vijf jaar.

De 22-jarige jongen (hij noemt zijn naam niet, behalve wat hij onlangs als nieuwe identiteit aannam: K-2052) die onlangs dat levensverhaal opschreef, is een ‘shut-in’ geworden, een naar binnen gekeerd persoon die al nooit goed met anderen kon omgaan, maar de afgelopen jaren alle banden echt verbrak.

Sindsdien zit hij thuis. Hij leerde coderen, begon internetbedrijfjes, las boeken, struinde het internet af. Wilde zo goed worden dat hij na een paar jaar naar buiten kon gaan om iedereen te verbazen. Maar zo werkt het niet, schrijft hij, als je persoonlijkheid ondertussen niet verandert. Dus wat nu?

“In the last several months I’ve realized that I have two choices; 1. Learn to be myself OR 2. Fade away completely.”

Lees het hele verhaal op fighttheurgetofade.com (15.176 woorden, ongeveer 1 uur en 9 minuten minuten leestijd).

    • Peter Zantingh