Vijf mannen bekennen verkrachting Zwitserse toerist in India

De Zwitserse vrouw die vrijdag het slachtoffer werd van een groepsverkrachting wordt een dag later begeleid door politieagenten op weg naar het ziekenhuis in Gwalior, in de Indiase staat Madhya Pradesh. Foto AP

De Indiase politie heeft vandaag vijf mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de verkrachting van een Zwitserse toeriste in de deelstaat Madhya Pradesh. Alle vijf hebben ze bekend, aldus politiechef D.K. Arya.

Eerder zei een agent dat er zes mannen waren opgepakt. Arya zei dat de politie nog op zoek is naar twee andere mannen die bij de verkrachting betrokken zouden zijn geweest.

De toeristen werden vrijdagavond overvallen in een bos, waar ze hun tent hadden opgezet nadat ze uit de tempelstad Orchha waren gekomen. De mannen sloegen het stel, bonden de echtgenoot vast aan een boom, vergrepen zich aan de vrouw en gingen er met hun telefoon, een laptop en omgerekend 140 euro cash vandoor. De 39-jarige vrouw werd door zeven of acht mannen verkracht, maar het was donker en ze zei niet exact te weten hoeveel het er waren, aldus de politie. Ze is zaterdag in het ziekenhuis opgenomen.

Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder weten dat het stel door Zwitserse diplomaten wordt bijgestaan. Zij hebben de Indiase autoriteiten gevraagd alles te doen om de daders snel op te sporen zodat zij kunnen worden berecht. Vorige maand gaf de Zwitserse regering een reisadvies voor India af met een waarschuwing over ‘toenemende aantallen verkrachtingen en andere seksuele misdrijven’ in het land.

Eerder vandaag werden twintig mannen meegenomen voor ondervraging over de verkrachting.

    • Marije Willems