Uitgelicht zondag

Film

Avec la peau des autres (Jacques Deray, 1966, F/I). Ingewikkelde spionagethriller. Franse geheim agent Lino Ventura moet in Wenen een dubbelspion ontmaskeren. TV5, 21.00-22.30u.

Zodiac (David Fincher, 2007, VS). Semidocumentaire misdaadfilm die heel methodisch de geschiedenis vertelt van de gelijknamige seriemoordenaar die eind jaren zestig, begin jaren zeventig San Francisco onveilig maakte. Met Robert Downey jr, Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo. SBS 6, 23.50-01.25u.

Down in the Valley (David Jacobson, 2005, VS). Interessante mislukking waarin hoofdpersoon Harlan (Edward Norton) zijn greep op de werkelijkheid kwijt is en die heeft ingeruild voor een droomwereld vol cowboys en outlaws. Hoe het precies zit met waan en werkelijkheid in deze film is minder interessant dan de manier waarop geprobeerd wordt om de western te deconstrueren. Met Evan Rachel Wood als de opstandige tiener, Bruce Dern, Elizabeth Peña. BBC 2, 01.45-03.35u.

Informatief

Christianne Stotijn – de weg naar Phaedra. Portret van de Nederlandse mezzosopraan. Regisseur Marcel Goedhart volgt Stotijn tijdens de voorbereidingen voor een uitvoering van Benjamin Brittens miniopera Phaedra in het Concertgebouw op 9 maart, die vervolgens in zijn geheel te zien is. Het programma eindigt met een legendarische uitvoering uit 1974 door Stotijns grote voorbeeld Janet Baker. Zij zingt het vierde deel uit de Tweede Symfonie van Gustav Mahler, met het London Symphony Orchestra o.l.v. Leonard Bernstein. Ned.2, 13.00-14.00u.

Boeken in de Boekenweek. Wim Brands praat met Kees van Kooten, auteur van het Boekenweekgeschenk De verrekijker en met Nelleke Noordervliet die dit jaar het Boekenweek-essay, De leeuw en zijn hemd, schreef. Ned.2, 19.20-19.50u.

Private Life of a Masterpiece: Een zondag op La Grande Jatte. Serie over de betekenis en ontstaansgeschiedenis van beroemde schilderijen. Georges Seurats grote schilderij (ruim 3 op 2 meter en eigendom van Chicago’s Art Institute) Un dimanche après-midi à l’ Ile de la Grande Jatte is een van de meest raadselachtige van de negentiende eeuw. Het is meer dan een registratie van een zomerse namiddag op het eiland La Grande Jatte in de Seine in Parijs, in de jaren 1880 een populaire plek bij Parijzenaren, vooral bij prostituees en hun klanten. Canvas, 21.10-22.05u.

Amusement

Bellicher: CEL. Slotaflevering van de Nederlandse thrillerserie naar de boeken van Charles den Tex. Met Daan Schuurmans, Anniek Pheifer, Huub Stapel. Ned.3, 20.25-21.25u.

The Lady Vanishes. Adaptatie van The Wheel Spins (Ethel White, 1936), eerder verfilmd door Hitchcock in 1938. Moe van de uitspattingen van haar vriendengroep tijdens een vakantie op de Balkan neemt de beeldschone Iris Carr (Tuppence Middleton) de trein naar huis. Als ze door de hitte een flauwte krijgt wordt ze in de trein geholpen door Miss Froy, een aardige oude dame. Als ze na een dutje wakker wordt, is Fry verdwenen; haar medepassagiers beweren haar nooit gezien te hebben. Carr gaat op onderzoek uit en wordt daarbij geholpen door aantrekkelijke medepassagier Max Hare (Tom Hughes). BBC 1, 21.30-23.00u.

Sport

Wielrennen: Milaan - Sanremo. Verslag van la classica di primavera, met 298 kilometer de langste race op de kalender. Canvas, 14.30-17.45u.

Formule 1: GP van Australië. Hoogtepunten van de openingsrace van het nieuwe seizoen op het Albert Park Circuit in Melbourne. BBC 1, 15.20-17.20u.