Treinverkeer Utrecht plat na vondst verdacht pakketje - loos alarm

Station Utrecht Centraal is vanavond ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Treinverkeer van en naar het station werd op last van de politie stilgelegd. Uiteindelijk bleek het loos alarm.

Het pakketje werd even voor 21.00 uur aangetroffen bij een servicebalie in de stationshal. Daarop werd besloten tot de ontruiming. Begonnen is met de ontruiming van de sporen een tot en met negen, later is verdergegaan met het ontruimen van de sporen negen tot en met achttien. Ook werd de stationshal ontruimd en werden een paar honderd reizigers naar buiten gedirigeerd.

Twitter avatar emmmb Emma Bommelding stationshal Utrecht centraal. Mensen rennen over het spoor. Gekkenhuisssss

Omstreeks 22.30 uur meldden de NS en spoorbeheerder Prorail echter dat de politie Utrecht Centraal weer heeft vrijgegeven. De verwachting is dat vanaf 23.00 uur weer ‘van en naar alle kanten’ wordt gereden, zei de woordvoerder van de NS.

    • Lex Boon