Ton Heerts ligt op koers met de nieuwe FNV...

None

Ton Heerts heeft het als interim-voorzitter van vakcentrale FNV voor elkaar. De interne spanningen waar de bond aan ten onder leek te gaan, zijn vrijwel voorbij. Het smaldeel van de SP dat van de FNV een echte actiebond wilde maken, heeft de interne strijd vooralsnog verloren. En Heerts heeft de FNV met succes weer aan tafel gekregen bij het sociaal overleg dat gisteren van start is gegaan. Daar ligt weliswaar een stevig pakket met eisen. Ingrepen in de duur en de hoogte van de WW zijn voor de FNV onbespreekbaar. En de vakcentrale wil ook dat maatregelen om vroegpensioen onmogelijk te maken – in ieder geval tijdelijk – worden teruggedraaid. Of Heerts al die eisen ingewilligd krijgt, is de grote vraag. Het sociaal overleg is vrijdagochtend relatief snel afgebroken. Maar het feit dat Heerts aan tafel zat en nu ook wordt genoemd als de mogelijk permanente voorzitter van de FNV, is een prestatie van formaat.