Tien jaar na The Office is David Brent weer terug

“What’s happened in the last ten years? What hasn’t happened in the last ten years?” Na tien jaar afwezigheid liet David Brent, het alter-ego van Ricky Gervais in de Britse comedy The Office, gisteren weer van zich horen.

Speciaal voor Red Nose Day, een tweejaarlijkse actie waarin Britse comedians geld inzamelen voor het goede doel, keerde de voormalige middenmanager van een papierfabriek in Slough even terug op het scherm. Er is weinig veranderd: de zelfoverschatting, de misplaatste arrogantie, de foute grappen, de ongemakkelijk stiltes en de nietszeggende clichés. Na tien jaar (“De beste tien jaar. Ik heb veel interessante dingen gedaan.”) is David Brent nog steeds David Brent. Alleen stelt hij zich tegenwoordig voor als producer.

Brent probeert de carrière van rapper Dom Johnson op de rails te krijgen, maar droomt bovenal nog steeds van eigen muzikale succes. Na Free Love Freeway gokt hij nu op een hit met het politieke reggaenummer Equality Street.

En hier de clip van Equality Street:

    • Lex Boon