Recensie-overzicht Film

FILE - This publicity film image released by Fox Searchlight shows Anthony Hopkins as Alfred Hitchcock in "Hitchcock." The film is nominated for an Academy Award in the Makeup and Hairstyling category. The 85th Academy Awards air live on ABC on Sunday, Feb. 24, 2013. (AP Photo/Fox Searchlight, Suzanne Tenner, File)
FILE - This publicity film image released by Fox Searchlight shows Anthony Hopkins as Alfred Hitchcock in "Hitchcock." The film is nominated for an Academy Award in the Makeup and Hairstyling category. The 85th Academy Awards air live on ABC on Sunday, Feb. 24, 2013. (AP Photo/Fox Searchlight, Suzanne Tenner, File) AP

Hitchcock, film over het maken van Psycho, met Anthony Hopkins. In 27 bioscopen

NRC HandelsbladHitchcock is gebaseerd op Stephen Rebello’s boek Alfred Hitchcock and the Making of Psycho. [...] De film koppelt dat proces aan een imaginaire huwelijkscrisis: ‘Hitch’ verdenkt [zijn vrouw] Alma van een affaire. Het gaat erom Alma’s rol in Hitchcocks leven en werk naar voren te halen. Dat levert een bij vlagen amusante film op met het adagium: achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. ***

TrouwHitchcock is het tegenovergestelde van Psycho: ouderwets en voorspelbaar. Een grote, gladde Hollywoodproductie waarin bekende acteurs bekende mensen spelen, en waarin elk risico ontbreekt.

de VolkskrantHitchcock is een vermakelijke, met liefde gemaakte mengelmoes van feit, fantasie en filmgeschiedenis waardoor je meteen weer zin krijgt om Psycho te zien. ***