Recensie-overzicht Expositie

Harmen Brethouwer, zonder titel, 2004. Zilver filigrain, 74 x 25 cm. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen

Hand Made expositie over ambachten. T/m 20 mei in Museum Boijmans Van Beuningen

NRC HandelsbladMet zijn grote kunstnijverheidscollectie kon het museum de ambachtrevival niet negeren, maar het laat zich ook niet gek maken. Het toont prachtig porselein en puntgaaf houtsnijwerk naast zelfgebreide truien – bijna een gemene vergelijking. Want wat is een hype vergeleken bij eeuwen kunstgeschiedenis? [...] Zo combineert de tentoonstelling bewondering met scepsis. Zoals de curator van de expositie terecht beweert in de stellingen die bij de expositie hangen: als alles weer met de hand moet, overleven we nog geen week. *****

de Volkskrant Uiteindelijk is Hand Made dan ook niet meer dan een veilige ode aan het ambacht. Weliswaar een imponerende ode met een duizelingwekkende parade van handgemaakte schoonheid, oud en nieuw door elkaar. Maar dat ambacht een overweldigende schoonheid bezit, was allang bekend. ***