Recensie-overzicht CD

David Bowie, cd The Next Day

NRC Handelsblad The Next Day is een rijk maar weerbarstig werkstuk dat voert langs verschillende Bowie-stijlen; langs meer en minder bekende Bowie-identiteiten, grillige instrumentaties en een enkele powerballad. [...] Bowie zingt als een jonge god: alsof hij een steen tegen een berg op moet duwen, als een gesmeerde verleider, met bizarre uitschieters en striemende kronkels. ***

VolkskrantZo opgeruimd, uitgelaten en eenduidig heeft Bowie sinds pakweg Let's Dance uit 1983 niet geklonken. Het spel- en zangplezier is meteen al evident in het titelnummer waarmee de plaat opent. Een luchtige rocker, waar de plaat mee vol staat.

Vrij NederlandToch beklijft The Next Day [...]. Dat heeft vooral te maken met Bowie zelf, zijn présence, de indruk dat hij op deze cd aanwezig is, dat de muziek hem iets geeft, al is het maar plezier. Daarnaast heeft hij hoorbaar zijn best gedaan op de songs, heel hard gewerkt aan vooral pakkende refreintjes.