Knoopjes dicht, maar zonder das

None

Mannenmode zit ’m in details, en over die details kun je boeken volschrijven. Gert Jonkers en Jop van Bennekom, de Nederlanders achter mannenmodeblad Fantastic Man, hebben er een gemaakt over de typisch Oost-Londense gewoonte om een overhemd tot boven aan toe dicht te knopen zonder er een stropdas bij aan te doen: Buttoned-Up (Penguin, 5,77 euro). Een look die netjes is, maar tegelijkertijd rebels, vanwege de zichtbare weigering een das te dragen. Buttoned-Up zoekt naar de oorsprong van de stijl, heeft een interview met aanhanger Neil Tennant (Pet Shop Boys), foto’s van dichtgeknoopte overhemden, en meer.

De fraaie pocket maakt deel uit van een serie die is geïnspireerd door de verschillende lijnen van het Londense metronet. In dit geval uiteraard de East London Line.

    • Milou van Rossum