Opinie

    • Ik

Hardwerkend

In de wachtkamer van de afdeling orthopedie is een man tegen zijn buurvrouw op goed verstaanbare toon aan het klagen. Over de lange wachttijd, maar vooral over de maatschappij. De werkloosheid neemt toe, want ze zijn allemaal te lui om iets uit te voeren. De hardwerkende Nederlander wordt aan alle kanten gepakt, maar moet wel

In de wachtkamer van de afdeling orthopedie is een man tegen zijn buurvrouw op goed verstaanbare toon aan het klagen. Over de lange wachttijd, maar vooral over de maatschappij. De werkloosheid neemt toe, want ze zijn allemaal te lui om iets uit te voeren. De hardwerkende Nederlander wordt aan alle kanten gepakt, maar moet wel zorgen voor degenen die niets willen.

Om kwart voor tien is hij eindelijk aan de beurt.

Voor hij met verende tred naar de arts loopt, vertrouwt hij zijn gesprekspartner toe:

„Het is nou al zo laat, ik ga straks niet meer werken, hoor.”

Maarten Mens

    • Ik