‘Groepsverkrachting Zwitserse toeriste in India’

De plek waar de twee Zwitserse toeristen werden overvallen. Foto AFP

Een Zwitserse vrouw die met haar man op de fiets door India reisde, is in de deelstaat Madhya Pradesh slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Dat heeft de Indiase politie gezegd. De politie heeft acht verdachten aangehouden.

De toeristen hadden gisteren de tempelstad Orchha bezocht, waarna ze hun tent had opgezet in een bos. Daar werden ze gisteravond overvallen door acht mannen, die het stel mishandelden met stokken, zich aan de vrouw vergrepen en er met een telefoon, laptop en omgerekend 140 euro cash vandoor gingen, aldus een politiewoordvoerder tegen persbureau AP.

De politie spoorde dertien mannen op, van wie er zes na verhoor werden vrijgelaten. De 39-jarige vrouw werd vandaag opgenomen in een ziekenhuis in de stad Gwalior. Ze is volgens de BBC bij bewustzijn en heeft gesproken met de lokale autoriteiten.

Al maanden ophef in India over seksueel geweld tegen vrouwen

In december werd een jonge Indiase vrouw door een groep mannen verkracht in een bus in New Delhi. Zij bezweek later aan haar verwondingen. Het voorval maakte woede los over wijdverbreid seksueel geweld tegen vrouwen in India. Volgens gegevens van de Indiase overheid wordt er iedere twintig minuten een vrouw verkracht in India.

Hieronder een kaart met daarop de deelstaat Madhya Pradesh waar de groepsverkrachting plaatsvond:


View Larger Map

    • Pim van den Dool