... en daar is AH's Dick Boer niet blij mee

De distributiemedewerkers van Albert Heijn zijn boos, heel boos. Het personeel van de grootgrutter gaat staken. Het conflict draait naast de hoogte van de loonstijging om het aantal mensen dat als uitzendkracht wordt ingezet. Volgens FNV Bondgenoten heeft AH sluipenderwijs het aantal vaste medewerkers steeds verder teruggebracht. Daar moet een einde aan komen, vindt de FNV. En dus dreigt de bond nu met acties, onaangekondigd nog wel. De campagne startte afgelopen dinsdag met een filmpje. Daarin wordt Dick Boer, topman van moederbedrijf Ahold, weggezet als een graaier. Volgens FNV wordt bij AH de trend van Amerikanisering van het Nederlandse bedrijfsleven pijnlijk zichtbaar: lage lonen, grote onzekerheid, hoge werkdruk en vette bonussen voor de top. En wat verdiende Dick Boer in 2012, zo vraagt de FNV retorisch in het filmpje. „Een jaarsalaris van 2,7 miljoen euro!”