Eerst droog, zondag nat

De winter weet nog steeds niet van wijken, maar dit weekeinde stroomt er iets zachtere lucht het land in. Daardoor komen de temperaturen overdag net iets onder normaal uit en blijven ze ’s nachts veelal boven nul.

Een lagedrukgebied probeert vanuit het westen dichterbij te komen, maar dat lukt vooralsnog niet. De bijbehorende storingen daarentegen lukt dat wel. Rondom dat lagedrukgebied wordt tegelijkertijd met een veelal zuidenwind mildere lucht bij ons aangevoerd.

Zaterdag loopt de temperatuur, met een stevige zuidelijke wind van kracht 4 tot 7, al op naar 6 tot 8 graden. Het is grotendeels bewolkt, maar af en toe schijnt de zon en het is tot aan de avond droog.

Zaterdagavond en -nacht trekt een regenzone van west naar oost het land over. Vooral in het noordoosten kan daar soms nog wat natte sneeuw bij zitten. In de iets zachtere lucht wordt het die nacht niet kouder dan 1 tot 4 graden.

Ook zondag overdag ligt de regenzone nog boven het land. Het is dan ook een regenachtige dag, maar de temperaturen gaan wat omhoog naar, in het zuiden, lokaal 9 graden.

Na het weekeinde blijft het wisselvallig winterweer met nu en dan regen, in het noordoosten en oosten soms ook nog wat (natte) sneeuw. Het kwik gaat even weer wat omlaag, met op dinsdag 2 tot 7 graden, maar lijkt daarna iets te gaan stijgen.