VS versterken raketschild om dreiging Noord-Korea

De Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel bij zijn persconferentie vanavond over uitbreiding van de Amerikaanse raketverdediging.
De Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel bij zijn persconferentie vanavond over uitbreiding van de Amerikaanse raketverdediging. Foto AFP / Win McNamee

Het Amerikaanse ministerie van Defensie versterkt de raketverdediging aan de westkust van het land met veertien extra raketten. De Amerikaanse regering maakt zich zorgen over de dreiging van in Noord-Korea. Pyongyang werkt aan atoomwapens en betere langeafstandsraketten waarmee het regime de Verenigde Staten zou kunnen treffen.

Minister van Defensie Chuck Hagel maakt dat besluit later vandaag bekend, meldt Fox News op basis van bronnen binnen het Pentagon nieuwszender. De raketten worden geplaatst in Californië en Alaska, waar al dertig soortgelijke verdedigingswapens staan. Als een vijandelijke raket de Verenigde Staten nadert kan het leger ze afvuren om het projectiel uit de lucht te halen voor het doel treft.

Update 21:04 uur:
Hagel heeft inderdaad zojuist bekendgemaakt dat er veertien raketten worden toegevoegd aan de raketverdediging. Kosten: één miljard dollar.

Pyongyang dreigde onlangs met nieuwe nucleaire tests en bezigde de nodige oorlogstaal. Zelfs een aanval op Zuid-Korea werd verbaal niet geschuwd. Desondanks lijkt het voorlopig rustig rond de Noord-Koreaanse raketinstallaties.