Selectie Oranje: Vilhena en Lens erbij, Boëtius en Van der Hoorn vallen af

Louis van Gaal heeft zijn selectie voor de aankomende twee WK-kwalificatiewedstrijden bekendgemaakt. De jonge Feyenoorder Tonny Trindade de Vilhena is opgeroepen; zijn ploeggenoot Boëtius niet. Ook Utrecht-verdediger Van der Hoorn haalt de definitieve selectie niet. Jermain Lens, die de voorselectie niet haalde, zit er nu wel bij omdat Huntelaar afvalt.

Tonny Trindade de Vilhena in januari. Hij zit bij de selectie van Van Gaal.
Tonny Trindade de Vilhena in januari. Hij zit bij de selectie van Van Gaal. Foto ANP / Marco de Swart

Louis van Gaal heeft zijn selectie voor de aankomende twee WK-kwalificatiewedstrijden bekendgemaakt. De jonge Feyenoorder Tonny Trindade de Vilhena is opgeroepen; zijn ploeggenoot Jean-Paul Boëtius niet. Ook Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn haalt de definitieve selectie niet. Jeremain Lens, die de voorselectie niet haalde, zit er nu wel bij omdat Huntelaar afvalt.

Sneijder (Galatasaray) en Van der Vaart zitten ook weer bij Oranje, nadat ze de vorige keer ontbraken. Verdedigers Martins Indi (Feyenoord) en Vlaar (Aston Villa) zaten net als Lens niet bij de voorselectie, maar zijn nu alsnog toegevoegd. Voor Adam Maher, het talent van AZ, is door de keuze voor Vilhena geen plaats.

De selectie van Van Gaal

Dit zijn alle opgeroepen spelers:

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daryl Janmaat (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Stefan de Vrij, Joris Mathijsen (beiden Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Daley Blind (Ajax).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Kevin Strootman (PSV), Jonathan De Guzman (Swansea City), Siem de Jong (Ajax), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV), Wesley Sneijder (Galatasaray).

Aanval: Ruben Schaken (Feyenoord), Dirk Kuijt (Fenerbahce), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ola John (Benfica) en Jeremain Lens (PSV).

Op het programma: eerst Estland, dan Roemenië

Oranje speelt over een week, op vrijdag 22 maart, thuis tegen Estland. Vier dagen later volgt nog een thuiswedstrijd, tegen Roemenië. Beide duels zijn in de Arena. Het zijn de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor de zomerstop.

Nederland is met de volle winst uit vier wedstrijden koploper. In de poule zitten verder (op volgorde van de tussenstand) Hongarije, Roemenië, Turkije, Estland en Andorra. De poulewinnaars plaatsen zich voor het WK in Brazilië, in de zomer van 2014. De acht beste nummers twee belanden in play-offs voor de overige vier plekken die de UEFA te verdelen heeft.

    • Peter Zantingh