Protest tegen twee jaar buitenlandse bemoeienis

A Bahraini anti-government protester is engulfed in flames when a shot fired by riot police hit the petrol bomb in his hand that he was preparing to throw during clashes in Sanabis, Bahrain, Thursday, March 14, 2013. Protests and clashes erupted in opposition areas nationwide Thursday with government opponents observing a "Dignity Strike" blocking roads, closing shops, protesting and staying home from work and school called by the more radical February 14 youth group. (AP Photo/Hasan Jamali) AP

Bahrein

Een anti-regeringsdemonstrant in Bahrein stond op het punt een benzinebom te gooien toen een politiekogel hem raakte. Hierop vatte hij hevig vlam. De demonstranten protesteerden gisteren omdat een door Saoedi-Arabië geleide troepenmacht precies twee jaar op het eiland is om de regering bij te staan tegen de overwegend shi’itische oppositie. Volgens de belangrijkste oppositiegroepering Wefaq zijn er 35 demonstranten gewond geraakt, waarvan drie ernstig. Hoe het met de man op de foto gaat is niet bekend.