Olympisch dorp in aanbouw

A picture taken on March 13, 2013 shows a view of the Bolshoi Ice Palace and Olympic village construction sites at the Olympic Park in the Russian Black Sea resort of Sochi. State overspending on the 2014 Sochi Winter Olympics amounts to more than half a billion dollars while the government has failed to provide a lasting legacy for sporting venues, according to an official audit report. AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOV AFP

Het ijspaleis, de Bolshoi Ice Dome, begint al vorm te krijgen. Omdat de Olympische Winterspelen volgend jaar van 7 tot en met 23 februari in Sotsji plaatsvinden, is de Zuid-Russische plaats veranderd in een grote bouwput.

Het Internationaal Olympisch Comité bracht de afgelopen dagen een bezoek aan Rusland om te zien hoe het staat met voorbereidingen van de Winterspelen.

De Russische vicepremier Dmitri Kozak zei gisteren dat ongeveer 85 procent van de werkzaamheden inmiddels is afgerond.

Voor de Bolshoi Ice Dome is overigens voor na de Spelen nog geen nieuwe bestemming gevonden.