Kwartfinales Champions League: Real - Galatasaray, PSG - Barcelona

Steve McManaman tijdens de loting voor de Champions League. Foto AP / Martial Trezzini

Wesley Sneijder speelt met Galatasaray in de kwartfinales van de Champions League tegen zijn oude club Real Madrid. FC Barcelona ontmoet Paris Saint Germain. Dat is de uitkomst van de loting die zojuist gehouden werd in Nyon, Zwitserland.

De loting leverde de volgende kwartfinales op:

  • Málaga - Borussia Dortmund
  • Real Madrid - Galatasaray
  • Paris Saint Germain - Barcelona
  • Bayern München - Juventus

De heenwedstrijden worden gespeeld op 2 en 3 april, de terugwedstrijden op 9 en 10 april. In voorgaande jaren werd ook meteen geloot voor de halve finales, maar dat is nu anders. Een paar dagen na de kwartfinales gaan de namen daarom opnieuw in de koker.

Voor Málaga is het de eerste keer dat de kwartfinales bereikt worden. Dortmund weet wel al hoe het is, al is het lang geleden: in 1997/1998 kwam de club voor het laatst zo ver. Van het rijtje van acht zijn Real, Bayern en Barcelona de enige clubs die vorig jaar ook de kwartfinales bereikten.

De finale is op Wembley (Londen) op 25 mei. Vorig jaar werd de Champions League gewonnen door Chelsea, dat Bayern München in de finale versloeg. De Londense club overleefde dit seizoen echter de poulefase niet.

Europa League: Engelse ploegen ontlopen elkaar

Dirk Kuyt is met Fenerbahçe tijdens de loting van de kwartfinale van de Europa League gekoppeld aan Lazio. De Turken beginnen op 4 april met een thuisduel. De Engelse ploegen ontliepen elkaar: Chelsea neemt het op tegen Rubin Kazan, Tottenham Hotspur wacht een treffen met FC Basel en Newcastle United stuit op Benfica.

Zowel Chelsea als Tottenham begint met een thuiswedstrijd in Londen. Het Newcastle van doelman Tim Krul en Vurnon Anita mag eerst op bezoek bij de Portugese ploeg van Ola John. De returns zijn op 11 april.

De finale van de Europa League wordt op 15 mei gespeeld in Amsterdam. Als ambassadeur van de eindstrijd in de Arena mocht Patrick Kluivert de loting verrichten.

    • Peter Zantingh