Kortkolom sport

‘Matchfixing in strafrecht opnemen’

Amsterdam. Het Europees Parlement heeft de EU-lidstaten opgeroepen om het manipuleren van sportwedstrijden op te nemen in het strafrecht. Een resolutie daartoe, ingediend door de Nederlandse PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt, werd gisteren aangenomen tijdens een debat in Straatsburg. „Criminelen weten op dit moment precies in welke landen de mazen in de wet het grootst zijn”, aldus Bozkurt. „Laat ik er één noemen: Nederland.” Eurocommissaris Androulla Vassiliou (Cultuur, Onderwijs) kondigde geen nieuwe actie aan naar aanleiding van een onderzoeksrapport van Europol over matchfixing dat begin vorige maand werd gepresenteerd. (Novum)

Inter ondanks zege uitgeschakeld

Amsterdam. Internazionale is gisteravond ondanks een eclatante zege op Tottenham Hotspur uitgeschakeld in de achtste finale van de Europa League. De Milanezen wonnen in eigen huis met 4-1, maar de Engelsen gingen op basis van het gemaakte uitdoelpunt verder. Ook Chelsea heeft zich gisteren bij de laatste acht van de Europa League geschaard. De Engelse club won in eigen stadion met 3-1 van Ajax-bedwinger Steaua Boekarest en poetste daarmee de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg. Fernando Torres maakte de beslissende treffer, maar miste ook nog een strafschop. Lazio Roma bereikte probleemloos de kwartfinale. Ook de tweede wedstrijd tegen VfB Stuttgart werd namelijk met twee doelpunten verschil gewonnen. Na de 0-2 in Duitsland werd het nu 3-1. De Tsjechische spits Libor Kozak scoorde drie keer.(Novum)